Glas

Det finns många olika sorters glas att välja på till en inramning och glasets främsta uppgift är att ge bilden ett skydd.

Det som kan upplevas som förvirrande är att olika leverantörer ger sina produkter olika produktnamn som kan göra det svårt att veta om man jämför likvärdiga produkter.

Vi använder som standard, floatglas 2 mm tjockt men önskar du något annat, så ta kontakt för pris.

 Tavelglas

Tavelglas eller Floatglas är det mest vanliga och ligger vanligtvis på 1,8–2,0 mm tjocklek. För större format så finns det tjockare glas men till tjockare glaset är, ju mörkare blir det.

 Reflexfritt glas

Har flera namn men det är ett glas som blir mer och mer populärt och gör att glaset blir så gott som reflexsfritt och osynligt rakt framifrån och passar väldigt bra på konst med matt yta, foto och så kallade lådinramningar

 Refloglas

Refloglas är den ”gamla tidens” reflexfria glas och det innebär att en eller två sidor har etsats och fått en struktur. Sådana glas upplevs som mjölkiga om de syns i motljus och gör att bilden upplevs som oskarp

 UV – filtrerande glas

För att skydda känsliga konstverk så har det utvecklats särskilda glas med UV skydd och det finns i olika kategorier bl.a. i det reflexfria glaset.

 Akrylglas

Ibland väljer man ett akrylglas eller plexiglas som är det mest kända namnet, om tavlan är stor för viktens skull eller skall hänga i en miljö där det finns stor risk för att det kan utsättas för fysiska skador.